Єпископ Афанасій очолив святкування з нагоди престольного свята Свято-Миколаївського храму Луцька

22 травня 2021 року, у день пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар, Свято-Миколаївська громада прилуцького села Великий Омеляник відзначила перше престольне свято у новоосвяченому храмі. 

Урочисту Божественну літургію очолив вікарний архієрей єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій . Йому співслужили настоятель храму прот. Валентин Марчук, голова молодіжного відділу єпархії архімандрит Ілля (Вишневський), благочинний Цуманської округи прот. Віктор Михалевський, клірик храму ієрей Богдан Яковук та гості у священному сані.

Прикрасою богослужіння були два хори – місцевий під керуванням матінки Олени Марчук та дитячий хор храму преп. Параскеви Сербськоі с. Заліси Ратнівського району під керуванням матінки Тетяни.

На Малому вході архіпастир з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла,, відзначив клірика храму ієрея Богдана Яковука церковною нагородою – наперстним хрестом.

За Божественною літургією лунала молитва за мир в Україні та єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Опісля богослужіння присутні отримали подарунки.

ФОТО

Православна Волинь