Зустріч з неповносправними у Свято-Миколаївському храмі

Перевірено! Найкраща форма спілкування - дружня бесіда.У п’ятницю 6 грудня в Свято-Миколаївському храмі відбулися збори православного молодіжного товариства імені преподобного Ніколи Святоші приурочені до Міжнародного дня інвалідів.

Основною темою зустрічі стало обговорення можливості повноцінної інтеграції неповносправних у суспільство, а саме – інформування суспільства, поліпшення ставлення та підтримка для людей з обмеженими можливостями.

До гостей з вітальним словом звернувся братчик товариства і координатор роботи з неповносправними Максим Михайлюк – програміст за спеціальністю. Серед запрошених були Олексій Курбанов ‑ 3D-дизайнер, Володимир Макарчук – спортсмен і учасник параолімпійських змагань, Оксана Капішевська – юрист. Приклад цих людей ясно вказує, що інвалідність ‑ це не вирок. Неповносправні можуть бути повноцінними членами суспільства, фахівцями в різних сферах діяльності. Але найбільша користь, яку приносять такі люди – це приклад нездоланної сили волі, при тому, що часто молоді і здорові люди впадають у відчай лише при найменшому натяку на труднощі.

Приклад мужності і незламної сили волі.Гості поділились міркуваннями щодо заходів, які могла б проводити Церква, з метою полегшити соціальну адаптацію неповносправних, а з іншої сторони ‑ навчити суспільство християнському ставленню до таких людей.

У ході бесіди настоятель Свято-Миколаївського храму згадав про святих Православної церкви, які несли через життя нелегкий тягар інваліда. Самим відомим з таких святих є преподобний Пімен Києво-Печерський (Пимен Многоболезненный XI ст.), який будучи від народження лежачим, у 12 років став насельником Київської обителі. Також згадали про новомученика Федора Тобольського, лежачого інваліда, духовними порадами і молитовною підтримкою якого заручались навіть священнослужителі – подвижника розстріляли 1937 року за «контрреволюційну агітацію».

Зрештою, усі прийшли до висновку, що у світлі віри Христової стає явним Божий промисел щодо особливих людей – це саме їх життя, як заклик творити добро, як поштовх, що пробуджує у серці справжню християнську любов. І через тисячу років, як спонукання до дії, звучать слова преподобного Пімена Багатохворобливого: «І хворий, і той, хто доглядає його отримують рівну нагороду».

Є таке служіння - Вислухати!На завершення зустрічі гостям вручили продуктові набори. Слід зазначити, що продукти були придбані на кошти з карнавки, яка з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта розміщена у храмі Всіх Святих землі Волинської для допомоги неповносправним.

Ну... зрозумійте!..